SOUTĚŽ Z ÚČETNICTVÍ „MÁ DÁTI DAL – DAL“

SOUTĚŽ Z ÚČETNICTVÍ „MÁ DÁTI DAL – DAL“

Dne 5. 4. 2018 se konal již 9. ročník školní soutěže z účetnictví „MÁ DÁTI – DAL“. Soutěže se zúčastnilo celkem 19 žáků z maturitních ročníků – CR4 (8 žáků), HT4 (6 žáků) a PO2 (5 žáků). Jednalo se o žáky, kteří v letošním školním roce z účetnictví maturují.

Soutěž se skládala ze dvou částí – z teoretické a praktické. V první části si žáci na základě testu ověřili své teoretické účetní znalosti a ve druhé části soutěže řešili souvislý účetní příklad, a to od otevření účetnictví na začátku účetního období a řešení účetních případů během účetního období až po uzavření účtů na konci účetního období a zjištění hospodářského výsledku.

Vítězkou letošního ročníku se stala žákyně třídy PO2 Nikola Březnovská, 2. místo obsadila Lucie Kabátová ze třídy CR4 a 3. místo vybojoval Pavel Novák, též ze třídy CR4. Žáci byli oceněni diplomem, věcnými cenami a byla jim udělena pochvala třídního učitele.

Také ostatní žáci nedosáhli špatných výsledků, a i když se neumístili na předních příčkách, získali výbornou zkušenost a velmi dobrou průpravu k maturitní zkoušce.

Všem soutěžícím děkuji za jejich snahu a účast v soutěži a přeji hodně úspěchů u maturitních zkoušek.

 Ing. Václava Klimešová, organizátor a garant soutěže

 

                                                                                                             

dav