I Vaše dítě se může stát šampionem

Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb Příbram nejenže kvalitně vzdělává nové kuchaře, číšníky, servírky a cukrářky, ale také vychovává šampiony ve svém oboru.

26. 4. 2018 opět potvrdila škola svoji vysokou profesionalitu na 12. ročníku Gastro Poděbrady 2018, mezinárodní gastronomické soutěži pro žáky středních odborných učilišť v oborech kuchař, číšník, cukrář, barman. Pro všechny obory, kromě oboru barman, bylo vyhlášeno jednotné téma „ Stoletá historie české gastronomie“.

ISŠ HOPS Příbram měla své zástupce ve třech kategoriích. V oboru kuchař, cukrář a barman.

V oboru kuchař měli soutěžící připravit slavnostní rautové výrobky studené kuchyně pro 6 osob. Cukrářky soutěžily o nejkrásnější a nejchutnější slavnostní dort a barmani připravovali, před plným sálem, čtyři porce dlouhého alkoholického nápoje (long drink) podle vlastní originální receptury.

V oboru kuchař a cukrář byli naši žáci mimo jiné oceněni za kreativitu a umístili se ve stříbrném pásmu.

Velkého úspěch jsme dosáhli v kategorii barman, kde soutěžilo 26 žáků učňovských škol z celé České republiky a Slovenska. V této kategorii jsme měli tři zástupce a náš žák Ladislav Bláha obsadil v opravdu tvrdé konkurenci celkové 3. místo. Gratulujeme. Ale ani další naši zástupci se neztratili a předvedli vynikající výkony. Petr Kaiser obsadil 10. místo a Vít Dušek 15. místo.

Účastníkům soutěže děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme jim i dalším žákům, kteří nás budou v budoucnu na soutěžích reprezentovat, mnoho podobných úspěchů a radostí ze svých výsledků.  

ZŘ pro PVY Mgr. Jaroslav Melša