Studenti ISŠ HPOS Příbram předvedou své umění ve Francii

I v letošním roce se vypraví 45 žáků této školy z oborů Hotelnictví, Kuchař – číšník, Cukrář, Cestovní ruch a Pedagogické lyceum se svými učiteli na návštěvu za kolegy z partnerské hotelové školy Lycée Stanislas v Nancy.

Francouzská škola pro ně na čtvrtý březnový týden připravila pestrý program. Prohlédnou si francouzská města Nancy a Gerardmer, ochutnají regionální speciality v restauraci Flo Excelsior, navštíví ukázkové hodiny angličtiny, němčiny a francouzštiny a chybět nebude ani tradiční fotbalový zápas mezi českými a francouzskými studenty.

Jeden den je pak vyhrazen na prohlídku Paříže, jejíž krásu budou moci studenti obdivovat ze slavné Eiffelovy věže. Čtvrteční večer pak bude vyhrazen pro slavnostní gala večeři, kde budou naši studenti pod vedením svých učitelů připravovat pro francouzské hosty delikatesy české kuchyně. A jakými pokrmy se vlastně chceme pochlubit? Jako předkrm budeme servírovat pečenou červenou řepu s pošírovanou hruškou, následovat pak bude topinamburový krém s vaječnou sedlinou a velikonoční hlavička s bylinkovou pěnou. Dále našim hostům připravíme hovězí maso na černém pivu s šafránovými nočky a čočkou beluga. Sladkou tečkou na závěr bude čokoládový dortík s karamelem a zakysanou smetanou.

Pevně doufáme, že se nám vše podaří a ukážeme, že nejen Francie je kolébkou mistrů gastronomického oboru. Držte nám palce.