Gastro Tour 2018 – další úspěch ISŠ HPOS Příbram

Dne 4. 10. 2018 se naši žáci ISŠ HPOS Příbram zúčastnili soutěže Gastro Tour 2018, která se konala na Výstavišti PVA EXPO v Letňanech. Akci pořádala Česká barmanská asociace ve dvou kategoriích. Junior Cocktail Competition, což je nejvyšší juniorská soutěž barmanů, a Kocour Cup Junior Beer Competition, která byla zaměřena na pivo, jeho správné natočení, servis hostům, hygienu výčepního zařízení a znalostní test.

Naši školu reprezentovali žáci Ladislav Bláha a Petr Kaiser. Nejlepší v kategorii Kocour Cup Junior Beer Competition byl Petr Kaiser, žák oboru Podnikání, který získal 1. místo. Je to pro něho a pro školu veliký úspěch. Můžeme se tak pochlubit, že máme na škole nejlepšího specialistu v oblasti piva. Ještě jednou gratulujeme k vynikajícímu úspěchu a žákům děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy.

Mgr. Jaroslav Melša, ZŘ pro praktické vyučování

 

Soutěž GORDON´S JUNIOR BARTENDERS CUP 2018, která se konala na Výstavišti v Letňanech a kterou uspořádala Česká barmanská asociace, je jedna z nejprestižnějších juniorských soutěží v České republice. Byla to pro mě obrovská zkušenost a čest reprezentovat naši školu –  ISŠ HPOS Příbram. Nasbíral jsem mnoho zkušeností do dalších soutěží, kterých se chci v budoucnu zúčastňovat.

Přípravu na tuto soutěž jsem bral zodpovědně a s radostí. Věděl jsem, že když vymyslím drink podle propozic, které jsou předem dány, potěším jak porotu, komisaře, tak i naši paní mistrovou Janu Šounovou. Jsem rád, že nás paní mistrová přihlašuje na podobné soutěže.  Díky ní tvoříme skvělý tým a vozíme úspěchy ze soutěží. Dělá nám vždy velkou radost zúčastňovat se klání mezi školami, zvláště když vítězíme J.

Poděkování za motivaci ke zvolenému oboru patří pořadatelům a komisařům za skvělou organizaci a atmosféru a zejména paní mistrové Janě Šounové za odbornou přípravu.                                

Ladislav Bláha, hodnocení účastníka

[Not a valid template]