Mladý sommeliér a Brněnský soudek 2019

Dne 21. října 2019 se žáci ISŠ HPOS Příbram Petr Kaiser (PO2), Nikola Dolanská, Veronika Bergová (HT4) a Pavlína Zbíralová (HC2) zúčastnili odborných soutěží Mladý sommeliér a Brněnský soudek, které se konaly již tradičně v prostorách hotelu Voroněž. Žáci absolvovali řadu odborných disciplín, některé části probíhaly dokonce v anglickém jazyce.

Soutěž Brněnský soudek obsahovala např. znalostní test o pivech (surovinách pro výrobu piva, technologie výroby piva, snoubení piv a pokrmů a další), čepování piva v několika stylech a následné provedení odborného servisu načepovaného piva.

V soutěži Mladý sommeliér žáky čekal znalostní test (např. z oblasti historie pěstování vinné révy, technologie výroby vína, vinařských oblastí, znalostí V. O. C.), dále snoubení vhodných vín a pokrmů a následné provedení odborného servisu.

Zástupce jsme měli v obou kategoriích, někteří se utkali v obou. Nejúspěšnější zástupkyní v Brněnském soudku byla Veronika Bergová, která obsadila 5. místo. V kategorii Mladý sommeliér zabodovala nejmladší z našeho týmu, a to Pavlína Zbíralová, která byla osmá.

Ing. Milan Pučálka

[Not a valid template]