Gastro Labe 2020

Žáci ISŠ HPOS Příbram se opět po roce zúčastnili 5. ročníku soutěže GASTROLABE 2020. Tentokrát se soutěžilo v kategorii Kuchař a Cukrář.

Po příjezdu na místo (OC Děčín) se soutěžící dvojice zaregistrovaly a netrpělivě očekávaly zahájení soutěže. Celkové klání v kategorii Kuchař bylo rozděleno do několika úkolů (příprava hamburgeru, obhajoba housky na hamburger, poznávání potravin a surovin a písemný znalostní test). Kuchaři si pak dle vylosovaného pořadí dali nemalou práci s přípravou famózní pochoutky v housce. Průběh přípravy, úpravy a dohotovení hamburgeru i dalších úkolů pak bedlivě sledovala odborná komise v čele s šéfkuchařem Jiřím Roithem a dalšími odborníky z oboru gastronomie. Komise měla nesnadný úkol, jelikož vybrat mezi 15 soutěžními dvojicemi ty nejlepší, nebylo snadné. Rozhodovaly opravdu detaily. Vítek a David si v průběhu soutěže počínali jako sehraný tým a jejich souhry si také všimla i komise. Na výsledném umístění se to také náležitě projevilo, když Vítek s Davidem odsadili nádherné 2. místo.

Cukráři vystavili svá díla v atriu budovy, kde byly dorty vystavené na odiv nejen soutěžícím, porotě, ale i všudypřítomným divákům. Tereza s Míšou (nováčci v soutěži), se s nelehkým zadáním popasovaly a ze soutěže si odnesly spoustu zkušeností do dalších soutěží. Cukrářky, Míša s Luckou, statečně hájily jméno školy v boji se svým dortem na téma „JARO“ s ostatními soutěžícími týmy a děvčata se v početném obsazení neztratila.

Děkujeme všem moc za reprezentaci školy.

Ing. L. Břenda,
Integrovaná střední škola HPOS Příbram

[Not a valid template]