Integrovka na cestách – Brusel a Evropský parlament

Po zkušenostech z loňského zájezdu do Londýna jsme se letos opět rozhodli cestovat po vlastní ose letecky tentokrát do Bruselu na prohlídku Evropského parlamentu, Muzea historie Evropy a dalších památek Bruselu.
Návštěva hlavního města Belgie byla příjemným a poučným zpestřením týdne a troufám si říci, že i celého školního roku. Kromě Evropského parlamentu jsme navštívili mnoho památek, nakoupili tradiční pralinky a poznali zdejší kulturu, která není ani zdaleka stejná jako ta v naší České republice.
Procházka téměř celou Evropou, která nám byla umožněna pomocí bruselského parku Mini-Europe, byla okouzlujícím zážitkem i podívanou. Za tento skvěle zorganizovaný zájezd vděčíme zejména paní učitelkám Marcele Tůmové a Haně Trinerové, které si s přehledem poradily jak s orientací po Bruselu tak i s šestnácti studenty.

Sandra Pleierová, CR3

Zde jsou další postřehy studentů:

Na pobytu v Bruselu mě zaujaly místní stavby a památky jako je například Atomium.
Místní ubytování bylo skvělé a naprosto bez nějaké chyby. Myslím si, že je to velmi multikulturní město, v čemž jsem viděla největší rozdíl mezi Českou republikou a Belgií.

Olga

Myslím, že to bylo celkem vydařené, tedy až na ošklivé počasí, které mě bohužel hned po příletu donutilo ulehnout s nemocí do postele. Určitě jsem ráda, že jsem se mohla podívat do země, kde se více dorozumívá pomocí francouzštiny. Hodně se mi líbilo komunikovat s lidmi francouzsky a jsem na sebe pyšná, že mi každý rozuměl a že jsem se dokázala se všemi dorozumět a uplatnit věci, které jsem se naučila ve škole. Také bych chtěla pochválit paní učitelky. Hlavně za jejich pevné nervy s námi a za jejich dobré zorganizování akce.

Kristýna

Nejvíce mě zaujala tamější architektura, spojení různých historických slohů. Příjemně mě překvapilo, jak to chodí u nich v metru a jak mají každou stanici jinak vzhledově vyřešenou. Další silný dojem na mě udělalo, jak multikulturní město Brusel je.

Katka

Ubytování bylo super, celkově celý hotel byl super, nejvíce se mi asi líbilo v Muzeu historie Evropy a v Evropském parlamentu. Celý výlet bych hodnotil jako velice povedený.

Jarda V.

Obdivuji paní učitelky za to, že si daly obrovskou práci s organizací. Myslím, že výlet se vydařil na jedničku. Ačkoliv jsme občas bloudili, alespoň jsme město poznali o něco lépe a prošli se. Počasí nám též moc nepřálo ze začátku, ale i tak jsme to zvládli. Ubytovávání bylo super a já osobně jsem se sblížila jak s učitelkami, s mými spolužáky, ale i s kolegy z jiných tříd.

Janet

Do Bruselu jsem se vždycky chtěla podívat a jsem ráda, že se naskytla tato možnost a mohla jsem tam jet. Byla jsem ráda, že se letělo letadlem. Moc se mi líbil Evropský parlament a i ostatní památky v Bruselu, například město jako celek a jeho náměstí.

Petra

I přes nepřízeň počasí dvou dnů se mi tento výlet velice líbil. V Bruselu se mi nejvíce líbil park Mini-Europe, kde se se mnou chtěly fotit muslimské ženy, z čehož jsem byla velmi překvapená. Nejvíce jsem byla nadšená ze snídaní v hotelu, ve kterém jsme byli ubytovaní.

Bára

Ubytování a celkově hotel byl super! Návštěva Evropského parlamentu se mi moc líbila. Celkově to byl nejlepší výlet tohoto roku.

Filip

Celý výlet se mi strašně moc líbil. Nedokážu vybrat ze všech těch zážitků, co jsme prožili, ten nejlepší, ale myslím, že návštěva Evropského parlamentu byla asi nejvíc zajímavá a poučná. Ale i obyčejné chození po městě byla obrovská legrace. Jsem strašně moc ráda, že jsem měla šanci jet.

Terka K.

Nejvíc se mi líbilo v Atomiu, kde byl krásný výhled na celý Brusel. Ráda jsem se dozvěděla více o Evropské unii na přednášce a v muzeu. A také jsem velmi ráda, že jsem poznala jinou kulturu a město.

Terka B.

Brusel mě prostě natolik okouzlil, že se mi nechtělo domů. Mojí nejoblíbenější atrakcí Bruselu bylo Atomium a Mini-Europe park. Brusel je nádherné město s krásnými památkami, kam bych se ráda vrátila.

Verča

Ubytování bylo úplně super. Nejvíce se mi líbilo v parku Mini-Europa. Jediné špatné bylo počasí, to jste tedy mohli objednat lepší.

Jarda B.

Já si osobně myslím, že největší zážitek pro mě byla návštěva Evropského parlamentu. Dozvěděl jsem se tak spoustu věcí a tak trochu, jak to v politice chodí. A nejvíc mě zaujal jednací sál.

Martin

Na celém výletu se mi asi nejvíce líbilo to, že jsem poznal spoustu fajn lidí. Celá akce se mi moc líbila, jak organizace tak také samotné hlavní město Belgie. Myslím si, že i počasí nám vyšlo, sice první den pršelo, ale mohlo to být horší. Hlavně bych chtěl poděkovat paní učitelkám, které obdivuji za to, jak to vše naplánovaly a vydržely to s námi. Doufám, že příští rok vymyslíme další fajn akci, jako byla tato.

Honza

Na Bruselu se mi líbilo, že spolu v jednom městě dokáží žít běloši, černoši i muslimové. Z památek bych rád zmínil Atomium jako symbol Bruselu, výhled z Atomia na Brusel byl fascinující. Jako perličku bych zmínil čůrajícího chlapečka, který byl skvělý a měl krásný obleček. Na tomto školním výletu není nic, co bych mohl vytknout.

Petr

[Not a valid template]