CR4 na Veletrzích

Nejdříve České Budějovice a týden poté Příbram. V takovém krátkém časovém rozestupu nebylo jednoduché se na jednotlivé veletrhy připravit. Avšak, CRko se s tím velmi obstojně popralo a vyrazilo na jejich první letošní štaci v Českých Budějovicích. Byli připraveni na každou výzvu, která by jim byla předložena. Teda, až na vstávání ve čtyři ráno… To byl fakt masakr.

Po příjezdu se neztrácel čas a po rychlém odložení nepotřebných věcí se šlo rovnou na výstaviště. Obdrželi jsme 3 holé stánky. Každý pro jednu z firem (CK Curious, CK Flamingoo a CK Survivor), které se ihned pustily do jeho výzdoby. Po zahájení jsme se začali dozvídat, že je poměrně málo kupců. Druhý den se to trochu s prodejem vylepšilo, i když ne příliš. Prezentace se nám velmi vyvedly, a ač jsme neobdrželi žádné trofeje, odjeli jsme z Jihočeského kraje v dobré náladě. Kterou teda následně naprosto zkazily České dráhy v podání 4 hodinové cesty do Příbrami. Ale tak co… Slovenské firmy také absolvovaly tak dlouhou cestu.
Příbramským veletrhem se však karta obrátila. První eso přišlo pro firmu CK Flamingoo, která obhájila 3. místo v kategorii „nejlepší prezentace“ a CK Survivor skončila v těsném závěsu na 4. příčce. Ovšem ten nejlepší zážitek přišel v podání prodeje zájezdů horlivým zákazníkům, kteří se nebáli utrácet své fiktivní peníze (popřípadě peníze svého kamaráda Hlaváčka) za zájezdy, které si pro ně naše firmy připravily. Faktury se vršily a zanedlouho se dostavilo vyhlášení výsledků. Příjemné překvapení si porotci přichystali pro firmu CK Survivor. Německý porotce jim totiž udělil 2. místo v kategorii „nejlepší logo“.

Kdyby se tyto dva veletrhy porovnaly, tak vyjde najevo, že ten v Českých Budějovicích byl především o prezentacích jednotlivých firem, zatímco ten v Příbrami se více soustředil na samotný prodej produktů.

Za celou CR4 děkuji p. uč. Kuglerové a Klimešové za organizaci a vedení. A na závěr přeji svým kolegům z nižších ročníků mnoho úspěchů v jejich nadcházejících podnikatelských dobrodružstvích.

Jaroslav Bouda CR4

[Not a valid template]