10. ročník Příbramského anděla

Ve středu 27. 11. 2019 proběhl již 10. ročník prodejní výstavy a soutěže „ Příbramský anděl“, kterou tradičně uspořádala ISŠ HPOS Příbram, především žáci oboru Aranžér.
Soutěžilo se v těchto disciplínách: Socha – vánoční výzdoba, Keramika – sněhulák a Obraz – kapr. Soutěžní exponáty byly vystaveny v sále Sokolovny v Příbrami. Soutěže se zúčastnilo
7 základních škol jak z Příbramě, tak i z Dobříše, Rosovic, Chraštic a Suchodolu.
Autoři třech nejkrásnějších prací si odnesli výhru v podobě dortů, ale i medaile z perníku, které napekli žáci oboru Cukrář. Dále malí žáčkové obdrželi diplomy a ceny, které pro ně vytvořili Aranžéři. Pro děti ze základních a mateřských škol, které se přišly s doprovodem na výstavu podívat, byl připraven doprovodný výtvarný program. Děti si mohly vytvořit vlastní přáníčko, hvězdu, anděla, perníček a jiné výrobky, se kterými jim pomáhali žáci oboru Aranžér a Cukrář v malých dílničkách.
Soutěžící přijeli podpořit i spolužáci, kteří nesoutěžili, a tak se v příbramské Sokolovně sešlo až 500 dětí najednou. Všechny děti dostaly ke svačině plněný rohlík a teplý čaj. Svačinu pro děti připravili žáci, tentokráte z oboru Kuchař – číšník.
Děti si mohly nakoupit vánoční dekorace a vánoční dárky v obchůdku. Výtěžek z prodeje bude následně předán Domovu Petra v Mačkově, se kterým ISŠ HPOS Příbram spolupracuje již řadu let a jemuž každoročně výtěžek z této akce škola věnuje.
Poděkování patří všem žákům, kteří se pod vedením paní Aurélie Stiborové Peterkové, učitelky odborného výcviku, na organizaci a zajištění akce podíleli a k její přípravě věnovali mnoho osobního času.

Mgr. Jaroslav Melša, ISŠ HPOS Příbram

[Not a valid template]