Úspěch v soutěži BOHEMIA SEKT TROPHÉE – SOMMELIER ČR

Velký úspěch zaznamenala ISŠ HPOS Příbram v prestižní soutěži BOHEMIA SEKT TROPHÉE – SOMMELIER ČR, kde jednotliví účastníci utkali o nejlepšího sommeliera ČR – KATEGORIE TALENT.

Naše škola do soutěže vyslala dvě zástupkyně oboru Hotelnictví. Jednou z nich je již „ostřílená“ Pavlína Zbíralová ze 4. ročníku, druhou je „nová tvář sommelierství“, a to Adéla Sochůrková z 2. ročníku. Dvě želízka v ohni, z nichž jedno zahořelo…

Soutěž probíhala 5. 10. v prostorách MAKRO akademie v Praze – Stodůlky. Obě žákyně si vedly skvěle, ale jedna z nich byla prostě úspěšnější. Stříbrnou pozici obsadila „služebně starší“ Pavlína Zbíralová. Ani Adéla však neudělala ani sobě ani škole ostudu. A co je vlastně součástí takové soutěže? Sommelieři museli absolvovat následující disciplíny: znalostní test, slepá degustace a popis vzorku vína, servis sektu a ve finálovém kole např.: servis červeného vína a přiřazení vhodných nápojů k pokrmům v určeném menu. Ve všech disciplínách podala Pavlína fantastický výkon a v silné konkurenci si stříbrnou pozici sommelierky ČR zaslouží.

Oběma dívkám děkujeme za výbornou reprezentaci školy a do dalších soutěží jim přejeme hodně úspěchů.

Milan Pučálka, učitel odborných předmětů ISŠ HPOS Příbram