Logická olympiáda

Jak se uvádí na stránkách soutěže www.logickaolympiada.cz:

„Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování“.

V letošním školním roce se LO zúčastnilo celkem 14 936 středoškoláků z celé republiky, ve Středočeském kraji to byli 1002 středoškoláci, převážně z gymnázií. Základní kolo se uskutečnilo on-line ve dnech 15. – 21. října. Mezi soutěžícími bylo i 57 žáků naší školy.

Do krajských kol, která se uskutečnila 5. listopadu, postoupilo ve Středočeském kraji 50 nejlepších „olympioniků“ a mezi nimi, což považujeme za obrovský úspěch, i žákyně naší školy Klára Pindurová z PL3.

V základním kole se Klára umístila na 567. – 602. místě z 14 963 řešitelů v kategorii C (studenti středních škol) z celé ČR a na 47. – 50. místě z 1 002 zúčastněných ve Středočeském kraji. Jedná se o velký úspěch, neboť se probojovala do krajského kola, které se konalo v OPEN GATE SCHOOL. Zde se nakonec utkalo 38 žáků, většinou z gymnázií a pořádající školy. Pouze dva účastníci byli z jiné střední školy. O to je účast naší žákyně v krajském kole, a v takové konkurenci ještě větším úspěchem.

Abychom nezapomněli také na ostatní žáky školy, uvedeme další statistiky ze středočeského klání: 4 žáci ISŠ HPOS Příbram se umístili v 1. třetině soutěžících (Pindurová Klára PL3, Belka Matěj PL2, Pilchová Eliška PL1A a Fojtík Jakub HC1) a mezi 75 procent nejlepších řešitelů se dostalo dalších 5 žáků (Čepková Štěpánka PL2, Patáková Adéla PL3, Břížďalová Aneta PO1, Mrňavá Monika PL1A a Žeravová Tereza PL2). Všichni jmenovaní zasluhují pochvalu a poděkování za reprezentaci školy.

Mgr. Marie Velflová a Mgr. Jitka Pružinová