Categories: Aktuality

SPRING FLAIR BARTENDING COMPETITION 2019

Restaurace Pizzeria & Ristorante Atollo ožila 16. dubna barmanskou show. Integrovaná stření škola hotelového provozu, obchodu a služeb, Příbram a David Neumann si ji vybrali pro 1. ročník soutěže barmanů ve volném stylu, což je součást seriálu CBS o titul flairového Barmana roku.

S iniciativou uspořádat jarní barmanskou soutěž přišla učitelka odborného výcviku paní Jana Šounová. ISŠ HPOS Příbram se dlouhé roky pravidelně účastní různých soutěží v gastronomii, které pořádají odborné školy se stejným zaměřením. Jsou to především soutěže v oboru kuchař, číšník, cukrář a barman. Již delší dobu mělo vedení školy snahu zorganizovat soutěž pro školy z oboru a tím přispět k obohacení soutěží.

Nebylo však lehké najít téma, které by vhodně doplnilo již tradiční nabídku soutěží. Když se zrodila myšlenka o barmanské soutěži ve volné stylu, byla konzultována s Davidem Neumannem, mistrem České republiky a vicemistrem Evropy ve flair bartendingu (volný styl). Ten nadšeně souhlasil, a bylo tedy rozhodnuto. Je to nová možnost, kterou žádná škola obdobného zaměření nenabízí.

Slovo dalo slovo a na projektu se začalo velmi intenzivně pracovat. Byla také oslovena Česká barmanská asociace a projekt tím dostal profesionální úroveň.

Hlavním organizátorem byla naše škola ve spolupráci se Spolkem příznivců školy a Davidem Neumannem. Podařilo se zajistit kvalitní prostory a technické zázemí v restauraci Pizzeria & Ristorante Atollo na Březových Horách. Byli osloveni sponzoři, kteří významně pomohli k realizaci soutěže. K hlavním sponzorům patřila restaurace Pizzeria & Ristorante Atollo, RP Security, Lanový park Slapy a Eureka bar Dobříš.

Propozice byly rozeslány na střední školy, které mají ve svém programu vzdělávání žáků v barmanském umění. Zástupci středních škol soutěžili v dopoledních hodinách. Odborná porota složená z předních barmanských profesionálů velmi přísně hodnotila soutěžící. Titul Flair barman roku získal David Sedlák. Druhý v pořadí byl Vojtěch Žíla a třetí místo obsadil Dominik Buchta. Zástupce ISŠ HPOS Příbram Petr Rudolf (žák 1. ročníku oboru Hotelnictví) získal vynikající čtvrté místo.

Odpoledne předvedli divákům své umění profesionální barmani. Vítěz soutěže se zároveň nominoval na mistrovství světa, které se letos koná v Číně.

Účastníci soutěže i organizátoři se shodli na tom, že první ročník Spring Flair Bartending Competition v Příbrami se vydařil. Povzbudili organizátory, aby plánovali již další ročník a tím založili tradiční soutěž v kategorii Flair barman.

Mgr. Jaroslav Melša
 zástupce ředitele pro odborný výcvik

[Not a valid template]
Zdeněk Nevrkla

Recent Posts

Třída PL2 na exkurzi v UNYP

Třída PL2 na exkurzi UNYP.

7 měsíců ago

Návštěva Českého Krumlova

V rámci projektu Erasmus+ jsme se s naší skupinkou tento týden vydali do Českého Krumlova.…

7 měsíců ago

Návštěva Bedny v Příbrami

Třída PL1 v rámci předmětu pedagogika navštívila Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bedna.  

7 měsíců ago

Ocenění žákyně Lucie Svitálkové z PL2

Ocenění za vynikající prezentační dovednosti v angličtině pro Lucii Svitálkovou z PL2. Lucky prezentace sloužila…

7 měsíců ago

Návštěva Mnichova

V pondělí 22. 4. 2024  jsme s našimi žáky třídy HT1, HT2, CR1, CR2, HC3,…

7 měsíců ago

Velký úspěch našich žáků na soutěži Gastro Poděbrady

Dne 18. 4. 2024 proběhla v Poděbradech tradiční gastronomická soutěž "Gastro Poděbrady", na které nás…

7 měsíců ago