Categories: Archiv akcíSoutěže

Účast ISŠ Příbram v soutěži „Svačina roku s Rio Mare“

TISKOVÁ ZPRÁVA

Kuchařské naděje z Příbrami soutěží o nejlepší Svačinu roku

Příbram, 30. října 2017 – Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb Příbram se účastní 5. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Letos je v gastronomické soutěži přihlášeno 38 škol z celé České republiky. Soutěžící se utkají o ceny v hodnotě 20 000 Kč a tuňákové výrobky Rio Mare. Novinkou letošního ročníku je hlasování veřejnosti. Odbornou porotu složenou z Mistra kuchaře Vladimíra Picka a šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále doplní gastronomický specialista Petr Stupka. Velkým pražským finále soutěžící provede Markéta Hrubešová.

Úkolem soutěžících ze středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby je vytvořit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty. Na vytvoření pokrmu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare nebo krémy Rio Mare Paté, které získali od pořadatelů zdarma. „Tuňákové výrobky Rio Mare jsou pro přípravu zdravých, chutných a rychlých svačinek ideální surovinou. Jde to vidět i na zájmu studentů a středních škol o naši soutěž Svačina roku s Rio Mare. Letos v oblíbené soutěži přivítáme 123 mladých kuchařských nadějí z 38 škol,“ říká za pořadatele Pavel Kmínek, marketingový manažer společnosti Bolton Czechia.

 

Jednou z novinek 5. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare je rozšíření odborné poroty o gastronomického specialistu a poradce Petra Stupku. Odborným garantem a zároveň předsedou odborné poroty zůstává Mistr kuchař Vladimír Picka a členem odborné poroty bude Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole. Finálové kolo bude uvádět moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

 

Mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Za prvenství získá soutěžící poukaz v hodnotě 7 000 Kč, mladí kuchaři na druhém a třetím místě vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota složená ze zástupců pořadatele vyhlásí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Do výběru nejlepšího receptu se letos poprvé zapojí veřejnost, která udělí Rio Mare cenu veřejnosti. Na vítěze a jeho školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Hlasování proběhne na facebookových stránkách Rio Mare. Všechny školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

 

Do 13. listopadu musí soutěžící zaslat fotografii a popis originálního pokrmu. Následně odborná porota vybere 15 nejlepších receptů pro pražské finálové kolo, které se uskuteční 7. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Pořadatelem soutěže je společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare na českém trhu.

 

 

 

[Not a valid template]
Zdeněk Nevrkla

Share
Published by
Zdeněk Nevrkla

Recent Posts

Třída PL2 na exkurzi v UNYP

Třída PL2 na exkurzi UNYP.

8 měsíců ago

Návštěva Českého Krumlova

V rámci projektu Erasmus+ jsme se s naší skupinkou tento týden vydali do Českého Krumlova.…

8 měsíců ago

Návštěva Bedny v Příbrami

Třída PL1 v rámci předmětu pedagogika navštívila Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bedna.  

8 měsíců ago

Ocenění žákyně Lucie Svitálkové z PL2

Ocenění za vynikající prezentační dovednosti v angličtině pro Lucii Svitálkovou z PL2. Lucky prezentace sloužila…

8 měsíců ago

Návštěva Mnichova

V pondělí 22. 4. 2024  jsme s našimi žáky třídy HT1, HT2, CR1, CR2, HC3,…

8 měsíců ago

Velký úspěch našich žáků na soutěži Gastro Poděbrady

Dne 18. 4. 2024 proběhla v Poděbradech tradiční gastronomická soutěž "Gastro Poděbrady", na které nás…

8 měsíců ago