Categories: Aktuality

Výlov Podskalského rybníka v Blatné, zpracovna ryb v organizaci Blatenská ryba, spol. s. r. o.

V pátek 19. listopadu se v krásném ranním slunci vydaly autobusem dvě skupiny studentů oboru Kuchař – číšník na cestu z Příbrami do Blatné v jižních Čechách, aby vyslechly přednášky k výlovu, chovu a zpracování nejen sladkovodních místních ryb, ale také vybraných mořských ryb.

Po příjezdu na místo se celé skupiny ujali odborníci a dlouholetí zaměstnanci Ing. A. Ráž s Ing. V. Milotou. Pan Ing. Ráž představil žákům zajímavosti spojené s výlovem a hospodářskou činností organizace a žáky obeznámil s problematikou chovu a distribucí ryb. Pan Ing. Milota zase žákům velice poutavě vykládal o zpracování ryb (uzení, filetování, a další.) během prohlídky sádek a zpracovny ryb.

Oba pánové se zhostili svých rolí skvěle a poutavým povídáním předávali žákům cenné poznatky a informace z prostředí ryb, jejich chovu a také především jejich zpracování. Velice ochotně odpovídali na dotazy žáků i kantorů. Za celé dopoledne jim patří srdečné poděkování.

Ing. Ladislav Břenda, vedoucí výpravy

Zdeněk Nevrkla

Share
Published by
Zdeněk Nevrkla

Recent Posts

Třída PL2 na exkurzi v UNYP

Třída PL2 na exkurzi UNYP.

3 dny ago

Návštěva Českého Krumlova

V rámci projektu Erasmus+ jsme se s naší skupinkou tento týden vydali do Českého Krumlova.…

4 dny ago

Návštěva Bedny v Příbrami

Třída PL1 v rámci předmětu pedagogika navštívila Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bedna.  

5 dny ago

Ocenění žákyně Lucie Svitálkové z PL2

Ocenění za vynikající prezentační dovednosti v angličtině pro Lucii Svitálkovou z PL2. Lucky prezentace sloužila…

7 dny ago

Návštěva Mnichova

V pondělí 22. 4. 2024  jsme s našimi žáky třídy HT1, HT2, CR1, CR2, HC3,…

1 týdnem ago

Velký úspěch našich žáků na soutěži Gastro Poděbrady

Dne 18. 4. 2024 proběhla v Poděbradech tradiční gastronomická soutěž "Gastro Poděbrady", na které nás…

2 týdny ago