VELETRH FIKTIVNÍCH FIREM ČESKÉ BUDĚJOVICE

VELETRH FIKTIVNÍCH FIREM ČESKÉ BUDĚJOVICE – 22. – 23. 11. 2017

Dne 22. 11. 2017 v brzkých ranních hodinách vyrazili žáci naší školy oboru Cestovního ruchu (CR4) vlakem do Českých Budějovic, kde se konal 4. ročník Veletrhu fiktivních firem. Veletrh pořádala Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola České Budějovice na českobudějovickém výstavišti. Veletrh probíhal ve dvou dnech a byl součástí výstavy s názvem „Vzdělání a řemeslo“.
Na veletrhu se prezentovalo celkem 17 vystavujících fiktivních firem žáků středních škol a to nejen z České republiky, ale přijely i čtyři fiktivní firmy ze Slovenska. Zástupci všech firem byli spokojeni se zázemím a prostory, kde mohli propagovat svoji firmu a uplatnit svůj talent při výzdobě stánků.
Na veletrhu se soutěžilo ve třech kategoriích – „Soutěž o nejlepší firmu“, „Soutěž o nejlepší prezentaci“ a „Soutěž o nejlepší firemní katalog“. Konkurence byla obrovská. Za naši školu bojovaly dvě firmy – cestovní kanceláře CK Mystery a CK Magic World. Nejlepší umístění získala FF CK Magic World, a to 8. místo za nejlepší firmu.
Vzhledem k tomu, že byl veletrh dvoudenní, strávili žáci jednu noc na vysokoškolských kolejích (K5) nedaleko centra. Pokoje byly velmi vkusně zařízené, každý měl své vlastní sociální zařízení (WC, koupelna) a krásný výhled na město a okolí.
Za celou třídu můžeme říci, že i přes veškerou únavu jsme si s úsměvem společně s pedagogických doprovodem – pí učitelkou Kuglerovou a pí učitelkou Klimešovou akci užili a nasbírali nové zkušenosti. Děkujeme za možnost zúčastnit se této akce.

Kristýna Špinková a Lukáš Jandus, CR4

[Not a valid template]